Leren schrijven
Individueel
Groepen
Workshops
 
Cursus Creatief Lezen
    Voor schrijvers en andere actieve lezers

Lezen. Er is zo veel. Krantenkoppen, e-mails, reclame, een gedicht. Een column of een achtergrondartikel. En dan dat boek dat je altijd nog wilde lezen. Er is zoveel, dat lezen vaak iets vluchtigs wordt.
In deze cursus nodig ik je uit stil te staan bij wat je leest. Een eerste zin. Een fragment. Wat wil jij erover zeggen? En als jij het verder zou vertellen, hoe zou het gaan?

Creatief lezen is ook samen lezen. Het wordt een intensieve cursus in een kleine groep. Welke teksten aan bod komen hangt mede van de deelnemers af. Je krijgt kleine en grotere schrijfopdrachten bij wat je leest. Ook krijg je huiswerk en lezen de deelnemers van elkaar. Zo zul je zien hoeveel verschillende lezingen er zijn van één tekst en ontdek je je eigen visie en belangstelling.
Na de cursus ben je een bewuster lezer, en heb je een serie persoonlijk geschreven besprekingen.

Terug naar Groepen

 

‘We hebben anderen nodig om te spreken en ons voor te houden wat we zeggen. Taal, zei Alfred Döblin al, is een vorm van liefde voor de medemens. Wanneer we lezen, vinden we de ander, we wikken en wegen de woorden, ook onze eigen, en ‘worstelen’ met elkaar op de bladzijden.’
Alberto Manguel