Leren schrijven
Individueel
Groepen
Workshops
 
 
Schrijfbegeleiding rond het thema hoogbegaafd

Schrijven is een vorm van reflectie. Je verkent en verheldert de thema’s die in je leven spelen, je aannames, je wereldbeeld. Soms direct, soms indirect, omcirkelend.


Begeleid schrijven rond het thema hoogbegaafd is een manier om boven water te halen wat hoogbegaafd zijn voor jou betekent, op welke manier het een rol in je leven heeft gespeeld en hoe je er nu wellicht met nieuwe ogen naar kijkt. Misschien wil je de teksten die je schrijft straks publiceren, maar voorop staat dat je jezelf (en zo je wilt: je naasten) laat zien wat er in je leeft. Het accent ligt dus op bewustworden.


Via diverse opdrachten nodig ik je uit de thematiek onder woorden te brengen, inclusief je vragen en je inzichten. Hoogbegaafdheid is het centrale gegeven. We werken speels en serieus, creatief. Niet alles wat je schrijft hoeft even mooi of interessant te zijn; soms verschijnt er een roos op een afvalhoop.


Je schrijft je eigen verhaal
- heel direct: over je ervaringen, je talenten, over begrip en onbegrip, je gevoelens, je visie.
- via de personages in je verhalen. Hiermee creëer je de afstand waardoor je als nieuw je eigen situatie kunt bekijken.
We werken ook met bestaande verhalen. Je onderzoekt welke fragmenten je aanspreken en als je wilt schrijf je je eigen versie.
Ik geef feedback op je teksten en op basis van wat je schrijft formuleer ik nieuwe opdrachten.

Voor deze schrijfbegeleiding is het niet nodig dat je vindt dat je goed kunt schrijven, belangrijker is dat je zin hebt om te ontdekken wat je te vertellen hebt.

Thematische schrijfbegeleiding wordt individueel en voor een groep aangeboden.
De eerste individuele afspraak is een intake. Zie ook Coaching Individueeel.
Neem contact op voor een afspraak.

Terug naar boven