Portretten
Verhalen
Fotoverhalen
Tintels
 

Achterflaptekst 'Op klaarlichte dag, leven met borstkanker'

‘Ik heb dus weer heel wat dokters gezien in de afgelopen weken. Ik ben over de bodem van het bestaan gegaan. Op de vraag wat leven is heb ik nu een ander antwoord dan voorheen. Doen wat je te doen hebt. Erbij blijven. Ik wil het leven niet missen.’

Borstkanker is een ziekte waar een op de tien vrouwen in Nederland mee te maken krijgt. Het is slechts een getal en dus hoeft het jou niet te overkomen.

Als het dichtbij dreigt te komen, roept het medeleven maar ook angst op. En wat doe je als het – op klaarlichte dag – in je eigen leven komt?

Jacqueline Lucas sprak met zeven vrouwen die vertellen over zichzelf, hun leven, en de plaats die ziekte inneemt. Het zijn persoonlijke en indringende verhalen over wat van belang is in het leven, over het ziekteproces, relaties, werk, over angst, vertrouwen, liefde.

Mensen en levens verschillen, en ook de ene borstkanker is de andere niet. Door die verschillen is uit geen van de verhalen af te leiden hoe het bij iemand anders zal gaan. Het is wel bemoedigend dat je herkenning bij anderen kunt vinden wanneer je ziek bent, of op wat voor manier dan ook te maken hebt met deze ziekte.

 

Inleiding 'Op klaarlichte dag'

Portret 'Op klaarlichte dag'

Terug naar publicaties